شمع چیست؟

شمع وسیله ای برای انتقال جریان الکتریکی از سیستم احتراق به محفظه احتراق موتور جرقه زنی برای احتراق سوخت فشرده است. شمع ها در راه اندازی وسیله نقلیه شما و کارکرد آن نقش زیادی دارند. ماشین شما نمی تواند بدون آنها کار کند. تعداد شمع های موجود در زیر کاپوت به اندازه موتور شما بستگی دارد ، اما اکثر وسایل نقلیه حداقل چهار و برخی از آنها شانزده شمع دارند.

شمع ها همچنین می توانند برای اهداف دیگر استفاده شوند. از شمع ها برای اندازه گیری یونیزاسیون در سیلندرها استفاده می شود این اندازه گیری جریان یونی برای جایگزینی سنسور فاز بادامک معمولی ، سنسور ضربه و عملکرد اندازه گیری اشتباه استفاده می شود.

عملکرد

تولید جرقه در زمان مورد نیاز برای احتراق مخلوط قابل احتراق است. شمع به ولتاژ بالا تولید شده توسط یک سیم پیچ یا مگنتو متصل می شود. با جریان یافتن جریان از سیم پیچ ، ولتاژی بین الکترودهای مرکزی و کناری ایجاد می شود. در ابتدا هیچ جریانی نمی تواند جریان داشته باشد زیرا سوخت و هوای موجود در شکاف یک عایق است ، اما هرچه ولتاژ بیشتر می شود ، ساختار گازهای بین الکترودها تغییر می کند. هنگامی که ولتاژ از مقاومت دی الکتریک گازها بیشتر شد ، گازها یونیزه می شوند. گاز یونیزه به یک رسانا تبدیل می شود و اجازه می دهد تا جریان از طریق شکاف عبور کند. شمع ها برای “آتش زدن” مناسب معمولاً به ولتاژ 12000-25000 ولت یا بیشتر نیاز دارند ، اگرچه می تواند تا 45000 ولت نیز افزایش یابد. آنها جریان بالاتری را در طی فرآیند تخلیه تأمین می کنند و در نتیجه جرقه ای گرمتر و طولانی تر ایجاد می کنند.

همانطور که جریان الکترون از شکاف موج می زند ، دمای کانال جرقه را به 60،000 K. می رساند. گرمای شدید کانال جرقه باعث می شود گاز یونیزه خیلی سریع منبسط شود ، مانند یک انفجار کوچک. این همان “کلیک” است که هنگام مشاهده یک جرقه ، شبیه رعد و برق و رعد شنیده می شود.

گرما و فشار ، گازها را مجبور می کند تا با یکدیگر واکنش نشان دهند و در پایان رویداد جرقه باید گلوله ای کوچک از آتش در شکاف جرقه وجود داشته باشد زیرا گازها خود به خود می سوزند. اندازه این گلوله آتشین یا هسته به ترکیب دقیق مخلوط بین الکترودها و سطح تلاطم محفظه احتراق در زمان جرقه بستگی دارد. یک هسته کوچک باعث می شود موتور مانند زمان احتراق به تأخیر بیفتد و یک موتور بزرگ مانند اینکه زمان بندی آن پیشرفته است.

هدف شمع ها

شمع دارای یک انتهاست که برق را برای ایجاد جرقه در انتهای دیگر مصرف می کند. این جرقه باعث سوزاندن هوا و گاز در سیلندرها شده و باعث ایجاد احتراق و آتش سوزی موتور شما می شود. هنگام رانندگی شمع ها همچنان داغ و مشتعل می شوند تا موتور شما روشن بماند. از آنجا که آنها برای عملکرد وسیله نقلیه شما بسیار ضروری هستند ، وضعیت شمع های شما مستقیماً به عملکرد موتور شما مربوط می شود.

ادامه مطلب
چراغ روغن ماشین روشن میشود به چه معناست وزمان تعویض روغن

تعویض شمع ها

خبر خوب این است که شمع ها بسیار مقاوم هستند و نیازی به تعویض آنها نیست. اگر مرتب سرویس های دوره ای را انجام می دهید، احتمال اینکه تکنسین شمع ها را بررسی کرده و در صورت نیاز آنها را تعویض کند، وجود دارد. با این حال ، اگر به دنبال تخمینی از زمان تعویض آنها هستید ، توصیه عمومی 50000 کیلومتر است.

در بیشتر موارد ، تعویض شمع ساده است. با این حال ، در برخی از وسایل نقلیه ، می تواند بیشتر درگیر شود. سختی آن به محل قرارگیری آنها در زیر کاپوت بستگی دارد و یا موانعی مانند قطعات بزرگ یا اجزای مختلف در راه رسیدن به آنها وجود دارد. بعضی اوقات بیرون کشیدن شمع های قدیمی ممکن است کمی سخت باشد و برای شل شدن آنها به ابزار خاصی احتیاج دارند. هر چند تعویض آن در مراکز خدمات آسان است و انجام آنها معمولاً خیلی طول نمی کشد.

نشانه های شمع های بد

در صورت گذشت زمان ممکن است نشانه هایی از خراب شدن شمع مشاهده کنید. آنها می توانند عملکرد موتور را تغییر دهند. ممکن است تقریباً بدون کار باشد، بیش از حد مشتعل شود یا مشتعل نشود. همچنین ممکن است در راه اندازی اتومبیل خود با مشکل روبرو شوید یا متوجه شوید که در آن از بنزین بسیار بیشتر از حد معمول استفاده می شود. یکی دیگر از علائم رایج شمع خراب ، مشکل در شتاب است. اگر شتابی که معمولا هنگام فشردن پدال گاز دریافت می کردید، دریافت نمی کنید ، شمع ها را بررسی کنید.

شمع های وسیله نقلیه شما برای عملکرد بهتر موتور و روشن ماندن آن مهم هستند. وقتی شمع ها قدیمی یا فرسوده می شوند ، باعث ایجاد مسائلی می شود که معمولاً تشخیص آنها بسیار آسان است. در هنگام تعمیر و نگهداری معمول ماشین می توانید به راحتی آنها را در یک مرکز خدمات تعویض کنید.

 

 

0 0 نظرها
امتیاز شما
مشترک شدن
اطلاع رسانی
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments
پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن
تماس با امداد خودرو