ساماندهی امدادخودروها

امروزه حمل و نقل و کنترل ترافیک به ویژه در شهرهای بسیار بزرگ بسیار حائز اهمیت بوده و دولت ها با برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری و ایجاد زیرساخت‌ها به دنبال تسهیل و رضایتمندی حداکثری در ارائه خدمات آسان و مطبوع در بخش حمل و نقل هستند. در کلان شهرهایی مانند تهران ارتقاء امنیت و نظم شهری، حمایت از مصرف کنندگان، ایجاد و توسعه کسب و کار بخش خصوصی و ساماندهی در حوزه فعالیت شرکت‌های ارائه دهنده خدمات امداد خودرویی لازم و ضروری است. خدماتی که به لحاظ فنی و تخصصی در سطح استانداردهای موجود می باشد. و ضمن رضایتمندی مصرف کننده در دیگر بخش ها همچون در صنعت گردشگری و ایجاد اشتغال اثربخش و مولد باشد.

اتحادیه

صنف دارندگان تعمیرگاه، اتوسرویس، توقفگاه، کارواش، پارکینگ و امداد خودرو تهران با دارا بودن پیشینه صنفی از سال 1333 و ده رسته فعال در کلیه خدمات خودرویی حسب مصوبه کمیسیون نظارت تهران با الحاق رسته دفاتر امداد خودرو به عنوان متولی اصلی و قانونی این رسته صنفی شناخته شده و بی وقفه پیگیر رفع موانع و هموار نمودن چهارچوب‌های لازم در قانونمندی سریع شرکت های فعال در این رسته صنفی می باشد.

در صورتی که مجوز فعالیت شرکتی خارج از نظام صنفی استان تهران باشد، ناوگان این شرکت ها حق فعالیت و ارائه خدمات در شهرهای استان های دیگر را نخواهد داشت. با توجه به پهناور بودن پایتخت و حجم تردد بالای بزرگراه تهران و لزوم شناسایی دقیق مکان حضور خودرو نیازمند کمک (تصادف، نقص فنی، گیر کردن در شرایط بد آب و هوایی) سیستم مدیریت هدفمند بزرگراهی به منظور ارتباط دو طرفه آسان و هوشمند در اختیار امدادخواه (شهروندان) و امدادگر (سیاست گذاران و امداد رسان های خودرویی) قرار می‌گیرد. بدیهی است شرکت امدادی جهت فعالیت در حوزه های فوق در راستای افزایش امنیت تردد بزرگراهی و کاهش ترافیک می بایست در سیستم هوشمند امداد بزرگراهی عضو شوند، که در این سیستم گردآوری اطلاعات و توزیع آن بین سازمان های مربوطه و کاهش ترافیک می بایست در سیستم هوشمند عضو شوند. در این سیستم گردآوری اطلاعات و توزیع آن در کوتاه‌ترین زمان ممکن صورت می گیرد و زمان خدمت رسانی کوتاه تر است. امکان انتخاب نزدیک ترین امداد به محل حادثه از مزیت های سیستم می باشد همچنین امکان عضویت شهروندان در سیستم هوشمند امداد فراهم می باشد.

ساختار

ارائه هرگونه خدمات بالینی و امداد حمل توسط شرکت دارای مجوز از اتحادیه مستلزم برنامه ریزی، سازماندهی و در نهایت تاسیس شرکت امداد خودرو. ثبت شرکت در اداره کل ثبت شرکتها و معرفی آن به اتحادیه و اخذ پروانه کسب است، و متقاضیان فعالیت در این خصوص بایستی درخواست خود را پس از ثبت شرکت به صورت کتبی به اتحادیه ارسال نماید. واگذاری خدمات امداد بالینی و امداد حمل به یک شرکت ارائه دهنده خدمات امداد خودرویی که وفق ضوابط تعیین شده در آیین نامه تاسیس شده به دریافت پروانه کسب منتهی می گردد. پروانه کسب فعالیت برای شرکت‌های امداد خودرویی غیر قابل انتقال به غیر است و با اعتبار 5 ساله از زمان صدور می‌تواند به فعالیت بپردازد و شرکت دارنده پروانه کسب مکلف است سه ماه قبل از انقضای جواز کسب زمینه تمدید پروانه کسب را از هر حیث فراهم نموده و در غیر این صورت پروانه کسب باطل خواهد شد.

تبصره: حوزه فعالیت شرکت‌های امداد خودرویی انحصاری نیست و امکان دریافت پروانه برای چند مکان طبق ضوابط تعیین شده در قانون نظام وجود دارد.

الزامات اخذ پروانه کسب

این بخش بر مبنای قانون ماده ی 12 نظام صنفی تدوین و در خصوص اخذ پروانه کسب از اتحادیه مبنای عمل ماده ۱۲ میباشد.

اخذ پروانه فعالیت مشتمل بر: 1- الزامات عمومی 2- الزامات اختصاصی (مرتبط با مناطق و حوزه فعالیت) 3- الزامات تایید صلاحیت عمومی است

طبق مصوبه هیئت محترم وزیران و تصویب نامه مورخ 97/2/16 چنانچه شرکت های امدادخودرو متعلق به شرکت تولید کننده بوده و فعالیت آنها برای خدمات پس از فروش به مشتریان ذیربط باشند از شمول قانون نظام صنفی مستثنی بوده و نیازی به اخذ پروانه کسب نخواهند داشت. در غیر اینصورت کلیه شرکت های امداد خودرو مشمول قانون نظام صنفی می باشند و می بایست از اتحادیه مربوطه پروانه کسب دریافت نمایند. لیکن در ارتباط با الزامات فنی این دستورالعمل رعایت مفاد آن برای کلیه امدادگران اعم از امدادگران خودروساز لازم الاجرا می باشد.

ملاحضات:

الزامات فنی این دستورالعمل برای کلیه امدادگران اعم از امدادگران عمومی و امدادگران خودروساز می بایست رعایت گردد و در غیر اینصورت گزارش تخلفات به دستگاه های نظارتی متشکل از اتحادیه، اتاق اصناف و پلیس راهور جهت بررسی و اقدامات لازم انجام خواهد شد.

الزامات عمومی
  • برخورداری از ساختار سازمانی در دو حوزه عملیات امدادی و فنی و مهندسی در سطح مدیریت اداره و سرپرست معرفی افراد مشخص با تحصیلات حداقل کارشناسی در رشته‌های مرتبط (کلیه رشته های مهندسی و مدیریت برای حوزه عملیات امدادی و مهندسی، مکانیک یا مهندسی مکانیک خودرو برای حوزه فنی و مهندسی) با داشتن سابقه کاری حداقل چند ساله در زمینه ارائه خدمات امداد خودرویی.
  • برخورداری از دفتر کار با کاربری تجاری و اداری حسب ضوابط خاص تعیین شده و وجود حداقل دو خط تلفن ثابت مختص به امور اداری و دفتری دفتر کار.
  • برخورداری از سیستم و فضای مرکز تماس با ظرفیت پاسخگویی 24 ساعته در تمامی روزهای هفته به تماس مشتریان با قابلیت ضبط و نگهداری کلیه مکالمات با مشتریان به مدت حداقل یک سال.
  • برخورداری از روش آموزش و استاندارد مهارت پرسنل پاسخگوی مرکز تماس.
  • برخورداری از سیستم مناسب اطلاع رسانی، ثبت تلفنی و اینترنتی و حضوری شکایت مشتریان و امداد خواهان و رسیدگی به آنها مطابق بررسی‌های انجام شده از سوی کمیسیون های فنی و رسیدگی به شکایات اتحادیه.
  • استفاده از نرخ نامه تعیین شده از سوی اتحادیه تعرفه های ارائه خدمات (ایاب و ذهاب امدادگران، اجرت انجام کار و قیمت قطعات) برای حوزه خدمات امداد سیار و ثابت مصوب سازمان کمیسیون هیئت نظارت عالی تهران.
  • وجود روش مشخص برای ارزیابی، کنترل و نظارت بر کیفیت خدمات ارائه شده با قابلیت تهیه گزارش های دوره ای.
  • عمر خودروی امدادی باید کمتر از سن تعیین شده برای خودروهای فرسوده در مصوبه هیئت وزیران باشد. (سال 97 برابر 15 سال برای پلاک شخصی و پنج سال برای خودروی عمومی)
الزامات اختصاصی شرکت های امدادی:

شامل الزامات اختصاصی براساس منطقه و حوزه فعالیت به شرح موارد ذیل:

  1. برخورداری از ناوگان حمل مطابق با استاندارد بخش استانداردها
  2. استقرار تجهیزات حمل خودرو بر اساس استاندارد بخش استانداردها
  3. جذب امدادگر حمل فاقد سوءپیشینه، دارای تحصیلات (مطابق تاییدیه طب کار) حداقل سن 22 و حداکثر 55 سال، ارائه آموزش‌های لازم به امدادگر حمل بر اساس استاندارد مهارت امدادگر
  4. ارائه خدمات سیار
  5. برخورداری از ناوگان امداد بالینی و امداد حمل بر اساس استاندارد بخش استانداردها
  6. استفاده از تجهیزات ارائه خدمات بالینی و حمل خودرو و بر اساس استاندارد بخش استانداردها
  7. جذب امدادگر بالینی و امدادگر حمل فاقد سوء پیشینه، دارای تحصیلات سیکل به بالا، عدم اعتیاد مواد مخدر و برخوردار از سلامت جسمی و روحی مطابق تاییدیه طب کار حداقل سن 22 و حداکثر 55 سال، ارائه آموزش‌های لازم بر اساس استاندارد مهارت امدادگران.
  8. برخورداری از ناوگان امداد بالینی و امداد حمل و پایگاه امدادی بر اساس استاندارد پخش استانداردها
  9. استقرار تجهیزات، ارائه خدمات بالینی و حمل خودرو، پایگاه امدادی بر اساس استاندارد بخش استانداردها
  10. جذب امدادگر بالینی، امدادگر حمل، امدادگر پایگاه امدادی فاقد سوء پیشینه، عدم اعتیاد به مواد مخدر و برخوردار از سلامت جسمی و روحی (مطابق تاییدیه طب کار) دارای تحصیلات سیکل به بالا، حداقل سن 22 و حداکثر 55 سال، ارائه آموزش‌های لازم بر اساس استاندارد مهارت امدادگران
  11. معرفی مسئول پایگاه های امدادی به ازای هر پایگاه با تحصیلات حداقل فوق دیپلم فنی مرتبط با خودرو
  12. معرفی مسئول رسیدگی به شکایات مشتریان با تحصیلات حداقل دیپلم
  13. معرفی مسئول نظرسنجی برخوردار از مکانیزم مرتبط با مدیریت آمار، صنایع با تحصیلات حداقل لیسانس از مشتریان
الزامات فنی- ایمنی و ترافیکی شرکت های امداد خودرو

کارفرمایان، مشاوران، پیمانکاران و کلیه دست اندرکاران و بهره‌برداران سند حاضر می بایست ضمن رعایت الزامات و فرایندهای مندرج در این مشخصات فنی، نسبت به رعایت الزامات دستورالعمل ایمنی ترافیک محیط کار برای پروژه‌‌های معابر شهری (نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران و جلد هفتم آیین نامه ایمنی راه ها ایمنی در عملیات اجرایی نظام فنی و اجرایی کشور) به عنوان اسناد بالادستی مشخصات فنی حاضر، اقدام لازم را به عمل آورند.

الزامات فنی عمومی
  • کلیه شرکت های امداد خودرو موظف به ایجاد مرکز تماس و پاسخگویی شبانه روزی با راه اندازی سایت اینترنتی و تجهیز ناوگان خود به تجهیزات پایش AVL می باشند.
  • پس از راه‌اندازی سامانه هوشمند بزرگراهی در شهرداری تهران، شرکت های خدمات امدادی به صورت یکپارچه در سطح شهر تهران در سیستم مذکور ادامه خدمت به شهروندان را خواهند داد.
  • وارد نمودن خسارت به وسیله نقلیه امدادخواه در نتیجه کوتاهی یا خطای امدادگر شرکت را موظف به جبران خسارت وارد می‌سازد.
  • شرکت امداد خودرو موظف به نظارت بر کلیه اکیپ های سیار خود بوده و مسئولیت هرگونه تخلف و کوتاهی در انجام وظائف و عدم مراعات شرایط و ضوابط امدادرسانی مندرج این دستورالعمل به عهده شرکت مربوطه می باشد.
3 2 نظرها
امتیاز شما
مشترک شدن
اطلاع رسانی
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments
به بالای صفحه بردن
تماس با امداد خودرو