ایرادات قطعات سیستم مدیریت موتور خودرو

1. سنسور موقعیت میل لنگ

سنسور دور موتور که به آن سنسور موقعیت میل لنگ نیز می گویند یکی از اصلی ترین بخش های خودرو شماست. سنسور موقعیت میل لنگ نشان می دهد که آیا موتور شما به درستی کار می کند یا نه. همچنین وظیفه نظارت بر بسیاری از قسمت های موتور از جمله میل لنگ، سوپاپ موتور و پیستون بر عهده سنسور موقعیت میل لنگ است. علت خرابی قطعات موتور خودرو را در این مقاله برای شما آورده ایم:

از علائم خرابی سنسور موقعیت میل لنگ: بد استارت خودرن موتور، خاموش شدن مکرر موتور ، خاموش شدن گاه و بیگاه موتور و حداکثر دور موتور 3800 RPM را می توان نام برد.
برای رفع عیب آن سنسور موقعیت میل لنگ را بهتر است تعویض کنید.

شرکت آقای امداد متخصص در امر خدمات سیار به صورت ۲۴ ساعته در خدمت شما امدادخواهان محترم می باشد.

 

علت خرابی قطعات موتور خودرو

2. سنسور موقعیت میل سوپاپ

وظیفه سنسور میل سوپاپ کنترل موقعیت قطعه ای به نام میل سوپاپ است. این سنسور اطلاعات مربوط به باز بودن هر سوپاپ در یک سیلندر خاص را به واحد کنترل ارسال می‌کند. سنسور موقعیت میل سوپاپ با سنسور میل لنگ ارتباط نزدیکی دارد تا تصویر کامل‌تری از اوضاع را به واحد کنترل ارائه دهد.
از علائم خرابی سنسور موقعیت میل سوپاپ: بد استارت خودرن موتور، مصرف سوخت بالا و حداکثر دور موتور 4000 RPM را می توان نام برد.
برای رفع عیب آن سنسور موقعیت میل سوپاپ را بهتر است تعویض کنید.

 

3. سنسور ضربه

سنسور ناک یا سنسور ضربه خودرو وظیفه دارد تا تمامی ارتعاشات و لرزش های موجود که بر روی موتور خودرو وارد می شودرا به صورت همیشگی و پیوسته اندازه گیری کند. نتایج این اندازه گیری را در نهایت به کامیپوتر خودرو یا همان ECU می فرستد.
کامیپیوتر خودرو این اعداد ارسال شده را با اعداد مجازی که از قبل درون حافظه ذخیره شده، بررسی می کند. در نهایت اگر نتیجه بررسی اعداد با هم مطابقت نداشته باشد چراغ چک موتور روشن می شود.
از جمله علائم مهم خرابی سنسور ضربه: ضربه در شتاب گیر، تایم نادرست جرقه، مصرف سوخت بالا و افت قدرت موتور را می توان نام برد.
برای رفع عیب آن سنسور ضربه را حتما تعویض کنید.

 

4. سنسور دما / فشار هوای ورودی

سنسور دما هوای ورودی، دمای هوای ورودی به موتور را اندازه گیری می کند و این اندازه را به واحد کنترل الکترونیکی ارسال می کند.
همچنین سنسور فشار هوا وظیفه ی ارسال گزارش های مربوط به فشار هوا در محیط و دریچه را به کامپیوتر مرکزی خودرو دارد.
از علائم خرابی سنسور دما / فشار هوای ورودی: مصرف سوخت بالا، خاموش شدن مکرر موتور، نوسان دور آرام و عملکرد ضعیف موتور را می توان نام برد.
برای رفع عیب آن سنسور دمای فشار هوای ورودی را تعویض کنید.

 

سنسور دما هوای ورودی

5. سنسور موقعیت دریچه گاز

سنسور موقعیت دریچه گاز بر روی دریچه گاز و استپر موتور قرار دارد. با هربار فشار روی پدال گاز خودرو و باز و بسته شدن پولکی، سنسور دریچه، اطلاعاتی را در قالب ولتاژ برای ECU می‌فرستد. کامپیوتر نیز بر اساس اطلاعات دریافتی، مقدار سوخت و هوا در موتور را تنظیم می‌کند.
از علائم خرابی سنسور موقعیت دریچه گاز: مصرف سوخت بالا، خاموش شدن موتور در زمان شتاب گیری و خاموش شدن موتور در دور بالا را می توان نام برد.
برای رفع عیب آن سنسور موقعیت دریچه گاز را تعویض کنید.

 

سنسور موقعیت دریچه گاز

شماره تماس آقای امداد: 02148287

6. سنسور دمای آب موتور

سنسور دمای آب یکی از حسگرهای خودرو است که بر دمای مایع خنک‌کننده موتور نظارت می کند. زمانی که دمای موتور خودرو بالا می‌رود و خودرو بیش از حد داغ می‌کند، سنسور دمای آب وارد عمل می شود.
از علائم خرابی سنسور دمای آب موتور: نوسان دور آرام، عدم عملکرد فن، کارایی ضعیف موتور و تایم نادرست جرقه را می توان نام برد.
برای رفع عیب آن سنسور دمای آب موتور را تعویض کنید.

 

7. سنسور اکسیژن

این سنسور میزان اکسیژن موجود در گاز یا سوخت را اندازه گیری می کند و میزان اکسیژن موجود در فرایند احتراق موتور را بررسی میکند. هدف از بکار بردن این قطعه در ماشین، کاهش آلایندگی خودرو و داشتن هوای پاکیزه تر است.
از علائم خرابی سنسور اکسیژن: نصب سوخت به هوای نادرست و آلایندگی زیاد و همچنین مصرف سوخت بالا را می توان نام برد.
برای رفع عیب آن سنسور اکسیژن را تعویض کنید.

ادامه مطلب
چرا باید از دیاگ استفاده کنیم

 

علائم خرابی سنسور اکسیژن

8. سوییچ فشار A/C

سوئیچ فشار A/C در صورت افزایش فشار یا افت فشار نسبت به یک سطح فشار از پیش تعیین شده، یک تماس الکتریکی ایجاد می کند.
از علائم خرابی سوییچ فشار A/C : سرمایش زیاد یا کم کولر و عدم عملکرد کلاچ کولر را می توان نام برد.
برای رفع عیب آن سوییچ فشار A/C را تعویض کنید.

 

9. سوییچ فرمان هیدرولیک

از علائم خرابی سوییچ فرمان هیدرولیک : لرزش موتور هنگام چرخاندن غربیلک فرمان در دور آرام، و همچنین کم آوردن موتور و خاموش شدن های مکرر در دور آرام را می توان نام برد.
برای رفع عیب آن سوییچ فرمان هیدرولیک را تعویض کنید.

 

10. سوییچ ترمز:

وقتی شما پا را بر روی پدال ترمز فشار می دهید، سوئیچ ترمز فشار را دریافت می کند و به چراغ‌های پشت خودرو سیگنال ارسال کرده و با روشن کردن آن ها به دیگر رانندگان اعلام کرده و اخطار می‌دهد که شما سرعت خود را کاهش داده‌اید.
از علائم خرابی سوییچ ترمز: سوخت رسانی نایکنواخت و کم آوردن موتور را می توان نام برد.
برای رفع عیب آن سوییچ ترمز را تعویض کنید.

 

11. استپر موتور:

استپر موتور وظیفه دارد تا میزان هوای ورودی به موتور در دور آرام را تنظیم کند؛ منظور از دور آرام آن زمانیه که پدال گاز توسط راننده فشرده نمی شود.
از علائم خرابی استپر موتور: استارت خودرن طولانی خودرو،
موتور زمانی استارت می خورد که پدال گاز فشرده شده باشد.
خاموش شده موتور در دور آرام
دور آرام بالا
و دور آرام پایین را می توان نام برد.

برای رفع عیب آن استپر موتور را تعمیر یا تعویض کنید.

علائم خرابی استپر موتور

 

12. کویل

کویل از قطعات سیستم برقی خودرو است. کوئل در این سیستم وظیفه‌ تامین برق برای جرقه زدن و احتراق بنزین را دارد.
از علائم خرابی کویل: استارت بد موتور، قدرت پایین موتور و عدم شتاب گیری، احتراق ناقص و کارکرد نامتعادل موتور را می توان نام برد.
برای رفع عیب آن کویل را تعویض کنید.

 

13. شیر برقی کنیستر

در خودروهای بنزینی مخزنی تعبیه شده به نام کنیستر که وظیفه جذب بخارات بنزین را دارد. شیر برقی کنیستر مابین مخزن کنیستر و موتور قرار دارد و وظیفه آن اندازه گیری میزان بخارات ارسالی از مخزن کنیستر موتور ( مانیفولد هوا ) توسط کامپیوتر ماشین است.
از علائم خرابی شیر برقی کنیستر: ضعف در دور آرام و نسبت سوخت و هوای نادرست را می توان نام برد.
برای رفع عیب آن شیر برقی کنیستر را تعویض کنید.

 

14. انژکتور

انژکتور سیستمی است که وظیفه پاشش سوخت درون سیلندر را بر عهده دارد. این قطعه الکتریکی-مکانیکی در ورودی سیلندر قرار گرفته و عمل تزریق سوخت درون محفظه‌ی احتراق را انجام می‌دهد.
از علائم خرابی انژکتور: استارت بد یا سخت موتور، کارکرد نامتعادل و لرزش موتور، خاموش شدن های مکرر موتور، خارج شدن دود سیاه و قدرت پایین موتور و عدم شتاب گیری را می توان نام برد.
برای رفع عیب آن انژکتور را تعویض کنید.

 

علت خرابی انژکتور

پمپ بنزین سیار شبانه روزی تهران، کرج و سایر شهرها

15. پمپ سوخت

سوخت در تمام خودروهای بنزینی درون باک ذخیره می‌شود. اما این مایع حیاتی موتور به وسیله‌ی پمپ سوخت به موتور می‌رسد. در واقع سوخت مسیر بین باک و موتور را به کمک پمپ سوخت طی می‌کند.
از علائم خرابی پمپ سوخت: استارت بد موتور، قدرت پایین موتور و عدم شتاب گیری، استارت سخت و شتاب گیری ضعیف را می توان نام برد.
برای رفع عیب آن پمپ سوخت را تعویض کنید.

 

16. فن خنک کننده

وظیفه به جریان انداختن هوا به منظور خنک کردن آب درون رادیاتور را دارد.
از علائم خرابی فن خنک کننده: دمای بیش از اندازه مایع خنک کننده موتور، عملکرد نوسان دار تهویه مطبوع و دمای پایین مایع خنک کننده موتور را می توان نام برد.
برای رفع عیب آن فن خنک کننده را تعویض کنید.

شماره تماس آقای امداد: 02148287

2 1 نظر
امتیاز شما
مشترک شدن
اطلاع رسانی
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments
به بالای صفحه بردن
تماس با امداد خودرو